Solutii de licentiere

Stiai ca, pe langa siguranta de care te poti bucura, combaterea pirateriei software si beneficiile download-urilor si ale upgrade-urilor gratuite, daca acorzi importanta cuvenita actiunii de licentiere la mai multe calculatoare, poti reduce costurile reale cu pana la 60%?

Desi este un subiect sensibil, un serviciu de licentiere neglijat, realizat intr-un mod deficitar sau pur si simplu neefectuat adesea comporta riscuri nebanuite.

Riscurile utilizarii de programe nelicentiate

Consecinte de ordin legal

Nerespectarile politicilor de utilizare a software-urilor nelicentiate pot atrage consecinte nedorite care afecteaza atat imaginea, cat si interesele companiei. In egala masura, licentierea necorespunzatoare poate afecta in mod similar business-ul, iar masurile recomandate raman in ambele cazuri serviciile adecvate de licentiere, realizate de o companie de incredere.

Vulnerabilitati nefaste

Nu mai putin important este aspectul legat integritatea datelor si a informatiilor care fac obiectul activitatii. Deteriorarea echipamentelor si compromiterea datelor denota o imprudenta ce poate acuza erori umane pardonabile, insa daca pierderea este cauzata de incalcari ale constiintei acestea se definesc prin consecinte nefaste ce au la baza o incalcare deliberata.

Securitate si Confidentialitate

Lipsa unei licentieri corespunzatoare uneori poate expune compania in fata unor riscuri exponentiale. Poate ca daca acele consecinte, mentionate anterior, s-ar limita doar la pagube interne, lucrurile ar fi reparabile, insa riscurile se pot extinde si spre instrainarea datelor si a informatiilor confidentiale ce pot ajunge pe maini nu tocmai bine intentionate, cum ar fi concurenta.

Cum sa procedam?

Solutiile in vederea licentierii, care pot acoperi deficientele sau riscurile enumerate, presupun masuri urgente ce trebuie a fi luate la nivelul managementului general al companiei.

Conformarea este nu doar utila, ci absolut necesara, si anume recunoasterea drepturilor celor care au realizat software-urile folosite, motiv pentru care situatia presupune respectarea prevederilor si a amendamentelor aferente.

Pentru a inlatura orice dubiu cu privire la situatia dumneavoastra va propunem o analiza a tuturor aplicatiilor instalate, care sa le monitorizeze si sa identifice, printr-o scanare detaliata, posibile neconformitati.

Pentru a realiza un raport corect si complet privind situatia si masurile necesare de licentiere este, asadar, necesara o solutie de Software Asset Management si inregistrarea unei evidente a acestora. Doar asa se poate realiza un control deplin al licentelor detinute.

Beneficii si avantaje in solutiile de licentiere

Analiza de specialitate

in vederea obtinerii unei diagnoze precise a aplicatiilor pentru a se verifica situatia cu privire la licenta acestora

Costuri reduse

considerabil pentru echipamentele companiei, aplicate intregului sistem

Siguranta

in desfasurarea activitatii si protectia datelor si a informatiilor cu caracter confidential

Combaterea pirateriei

software si beneficiile download-urilor si ale upgrade-urilor gratuite

Eliminarea riscurilor

si a ingrijorarilor cu privire la posibile pagube, consecinte legale sau vulnerabilitati