Solutii de comunicatii wireless in companie

Mobilitate Flexibilitate Eficienta

In contextul tehnologiei febrile de azi funtionarea wireless nu mai este o simpla optiune, ci o obisnuinta, necesitate sau stil permanent de desfasurare a activitatii. Avantajele funtionarii „fara fir” sunt multiple permitand mobilitatea si flexibilitatea lucrului in companie, iar evolutia aceasta are loc tot mai mult de la o zi la alta.

Elimina riscurile

Motivele de ingrijorare privind securitatea nu mai sunt o problema, intrucat vorbim despre o evolutie sporita pe toate planurile, incluzand si acest aspect al protectiei datelor, ba chiar cu prioritate in zona aceasta.

De asemenea, sistemele de parolare, protectie si control al echipamentelor si al aplicatiilor dau tot mai putina bataie de cap, iar autentificarea rezoneaza tot mai mult cu progresul datorat activitatii de la distanta.

Beneficii si avantaje in solutiile de comunicatii wireless in companie

Confortul si mobilitatea

Sunt avantajele cele mai convingatoare. Un semnal optim, pe masura necesitatilor, adaptat fluxului de date si utilizatori, precum si adaptarea la echipamentele implicate confera un plus de relaxare.

Productivitate similara

Ca si in cazul functionarii retelei cu fir, randamentul nu este afectat, iar rezultatele sunt aceleasi, chiar daca am optat pentru varianta wireless. Semnalul nu este afectat, iar daca reglajele routerului sunt optimizate, parametrii de functionare se ridica la acelasi nivel ca si in cazul metodelor clasice de conexiune.

Accesibilitate avansata

Uneori sistemul de cablare poate fi inaccesibil pentru anumite zone sau sedii, situatie in care optiunea wireless se dovedeste a fi cea mai buna solutie. De asemenea, anumite locuri din incinta unui sediu, in care conexiunea la internet este necesara, pot ingreuna accesul retelei de cabluri, dar si in aceste situatii solutia potrivita ramane optiunea wireless.

Planificare adecvata

Gestionand o structura mai mare este necesara implementarea unei retele wireless care sa acopere toata zona de acces. Dimensionarea acestei zone potrivit cu toate punctele din care se va realiza accesul la retea, precum si segmentarea optima, in aceleasi conditii de deplina securitate fac obiectul unei planificari precise, serviciu pe care ti-l punem la dispozitie fara a mai percepe costuri suplimentare.

Economisesti si optimizezi

Nu ne referim doar la costurile de intretinere, care se reduc implicit, ci si la mobilitatea pe care ti-o poti permite si totodata la eficienta in desfasurarea activitatii, beneficii ce conduc deopotriva la rezultate mai profitabile.