Monitorizare activa si suport IT proactiv

Monitorizare activa si suport IT proactiv

Prin acest serviciu iti raspundem cu promptitudine atunci cand este necesar suportul in elaborarea solutiilor si atunci cand apar situatii IT nedorite. De asemenea, realizam o monitorizare de o vigilenta si o productivitate ca la carte, asupra statiilor si a sistemelor critice. Astfel, eficienta este sporita, iar intreruperile nedorite ale retelei si ale sistemelor sunt preintampinate cu succes. Eliminand, asadar, orice scenariu de risc si posibilitatile de diminuare a randamentului, din pricina eventualelor disfunctii de sistem ce s-ar putea ivi, iti garantam un serviciu neintrerupt, un randament al activitatii crescendo si o implicare proactiva din partea echipei ProActivIT, 24/7. Prin serviciul de monitorizare activa si suport IT proactiv ai toate motivele sa te simti in siguranta.

Proces riguros de monitorizare

Foarte important de mentionat este programul intens de monitorizare, potrivit caruia sisteme de baza sunt supravegheate si controlate intr-un ritm activ, iar daca se iveste vreo dificultate legata de functionalitate, se intervine rapid, se identifica eroarea si se actioneaza imediat in vederea remedierii acesteia.

Monitorizarea respectiva are la baza o lista de „prioritati”, schema prin care ne propunem eliminarea oricarui risc ce poate comporta posibile prejudicii. Astfel, in procesul primordial al monitorizarii ne axam pe segmentele ce pot comporta avarii, cum ar fi gestionarea deficitara a spatiilor pe disc, incarcarea memoriei sau a procesorului, diverse erori de sistem sau dificultati care compromit buna functionare per ansamblu si acordam totodata o deosebita atentie sistemelor critice.

Obiectivul principal al acestui serviciu este, deci, protejarea si buna desfasurare a activitatii, care constituie o prioritate in raport cu procesul prin care efectuam monitorizare activa si suport IT proactiv.

Serviciul de monitorizare activa si suport IT proactiv presupune:

Identificarea segmentelor din sistem ce necesita monitorizare activa si suport IT proactiv si anume:

Timpi de reactie si procesari

Accesul utilizatorilor si controlul traficului pe site

Indexul de risc in raport cu indicatorii de functionalitate

Buna interpretare a indiciilor prin care se semnaleaza perturbari in raport cu parametrii normali de functionare

Temperatura echipamentelor

Anticiparea situatiilor care in trecut au comportat riscuri si sporirea atentiei in directia respectiva

Optimizarea functionarii canalelor de comunicare (prin SMS, prin e-mail, telefonic sau in mod automat)

Combaterea factorilor de risc din episoade intampinate anterior, care ameninta performanta infrastructurii, dar si potentiale scenarii similare

Asigurarea ca solutionarea a fost dusa la bun sfarsit

Beneficiile si avantajele clientului

In ansamblul numerosilor factori care necesita un neintrerupt control, o atentie sporita la maximum si o supraveghere continua, 24 de ore pe zi, sape zile pe saptamana, acest serviciu care presupune monitorizare activa si suport IT proactiv aduce totodata utilizatorilor si cele mai multe avantaje si beneficii, pe mai multe planuri. Acestea sunt impartite pe mai multe categorii:

In primul rand au de-a face cu promptitudinea, cu interventia spontana, sincronizata cu obiectul in sine care face necesara aceasta monitorizare in timp real.

De asemenea, vom mentiona beneficii si avantaje incadrate in zona randamentului si a eficientei optime detaliind astfel punctele forte ale monitorizarii proactive in ceea ce priveste performanta.

Beneficiile si avantajele monitorizarii in timp real

Eliminam riscurile ca activitatea sa sufere intreruperi

Uneori intreruperile de functionare a sistemelor critice pot surveni dintr-o sumedenie de cauze, iar avantajul major al acestui serviciu consta in posibilitatea de a identifica aceste cauze, de a interveni in timp util si a remedia posibilele amenintari ce pot cauza adevarate pierderi. Asadar, prin serviciile de monitorizare activa si suport IT proactiv intervenim la timp si te informam in detaliu, iti raportam printr-o analiza precisa atat nivelul de performanta actual al sistemului IT, dar iti oferim si un raport precedent, util.

Iti oferim posibilitatea de a te organiza cat mai bine posibil

Poti face alegeri inteligente doar atunci cand ai un background informational in ceea ce priveste performantele retelelor si a sistemului. Cu un raport in care iti prezentam in detaliu atat eventualele disfunctii precedente, cat si informatiile juste, beneficii in vederea imbunatatirilor, iti oferim oportunitatea de a lua deciziile potrivite in procesul unei organizari optime si productive pentru companie. Asadar, printr-o monitorizare activa si suport IT proactiv acoperim si aceste aspecte prin care poti dobandi o mai buna organizare.

Reducem semnificativ efectele incidentelor

Atunci cand te informam in timp real si iti punem la dispozitie solutia potrivita, ai totodata posibilitatea de a raspunde urgent unor situatii imprevizibile ce comporta unele avarii. Ai, de asemnea posibilitatea de a combate tot mai mult efectele nedorite ale incidentelor pentru ca echipa noastra de profesionisti, ProActivIT efectueaza pentru tine serviciul de monitorizare activa si suport IT proactiv.

Un plan de monitorizare continua, sistematica si eficienta - Scenariu de risc

Cu o solida incredere in echipa noastra de experti in monitorizare activa si suport IT proactiv supraveghem si actionam cu profesionalism 24 de ore din 24. Astfel, putem identifica in timp util o avarie sau o circumstanta de risc ce ar putea ameninta optima functionalitate a sistemelor critice.

In cazul in care o avarie are loc, esti informat pe cea mai potrivita cale, in functie de natura si de gravitatea problemei. Procedam apoi de urgenta la remedierea acesteia apeland direct la agentul responsabil cu zona respectiva. In urma interventiei necesare ne asiguram ca lucrurile s-au remediat si ca s-a reluat activitatea la parametrii normali. In ultima faza alocam un timp unei ulterioare monitorizari pentru a ne asigura ca putem inchide cu incredere cazul si ca buna functionare a sistemului se realizeaza in siguranta.

Profesionalism si administrare inteligenta a informatiilor stocate

Un aspect deloc de neglijat in progresul continuu al infrastructurii IT este utilitatea informatiilor stocate. Valorificand aceste informatii putem intreprinde o suma de actiuni si putem analiza situatii si parametri care se intrepatrund si stabilesc impreuna ansamblul complet si randamentul la potentialul maxim al fiecarei functii in parte.

Pentru aceasta este necesara stocarea si administrarea informatiilor inteligente.

Lucrul acesta se realizeaza definind atat timpii de monitorizare precum si frecventele acestora, cat si parametrii de functionalitate precum traficul pe site, temperatura unor componente, timpii de reactie si altele, gratie serviciului nostru dezvoltat si evaluat la cel mai inalt nivel de performanta de monitorizare activa si suport IT proactiv.

Mai adaugam la lista informatiilor utile valorificabile si identificarea potentialelor situatii de risc ce pot afecta infrastructura IT, aspecte legate de comunicarea erorilor cu destinatie catre agentul responsabil cu sectorul afectat, comunicare si informare a clientului sau a administratorului, precum si suportul tehnic si indrumarea necesare.

Beneficii cu privire la sistemul de operare:

Oferim control periodic

pentru a ne asigura de functionarea la capacitate maxima a sistemului de operare

Mentenanta personalizata

a sistemului de operare, in functie de nevoia specifica a activitatii intreprinse in compania ta

Intocmirea unui ghid de utilizator

adaptat sistemului de operare in raport cu informatiile utile

Actualizare, monitorizare si solutii adaptate

in vederea functionarii performante a sistemului de operare

Administrarea datelor

si a resurselor cerute pentru efectuarea unui back-up periodic

Aplicarea solutiilor in securizarea sistemului

si eliminarea riscurilor prin analizarea situatiilor anterioare

Furnizarea de informatii importante

necesare echipei tale in ceea ce priveste arhitecturile hardware si software pe care le utilizati

Indrumare si indicatii utile

privind actiunile periodice absolut necesar a fi intreprinse cu regularitate

Beneficiile si avantajele in utilizarea internetului

Siguranta unei retele functionale este o prioritate pentru compania ta intrucat intreruperile cauzate de multiple posibilitati de avarii te poate afecta financiar. Astfel, o retea adecvata de cablare cu o structura profesionala conform standardelor impuse devine una dintre prioritatile de baza.

De asemenea, o adaptare a vitezei de functionare la echipamentele folosite, alternarea retelelor atat cea wireless, cat si cea prin cablu, costuri adecvate pentru toate serviciile de internet si disponibilitatea unei echipe de experti, gata sa-ti ofere ajutor si indrumare, sunt doar cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a avea siguranta ca te bucuri de o functionalitate optima garantata, gratie eforturilor depuse de echipa de profesionisti ProActivIT pentru o monitorizare activa si suport IT proactiv.

Prin urmare iti punem la dispozitie trei liste de beneficii si avantaje pe care ti le poti insusi si chiar personaliza, ca urmare a abonarii la serviciile noastre in privinta utilizarii internetului. Prima serie de beneficii si avantaje sunt cele generale, care acopera toate aspectele tehnice sau functionale ale utilizarii internetului, apoi vom enumera beneficiile extra, prin care te recompensam pentru fidelitate, dupa care iti prezentam benficiile si avantajele Optim plus, incadrate in parametrii unei functionari optime, obiectiv la care ne dorim sa te conducem ca urmare a colaborarii cu noi.

Asadar, iata ce iti putem oferi pentru a te bucura de o comunicare si o utilizare a internetului situate la cel mai inalt nivel de performanta:  

Beneficii si avantaje generale:

Economisesti resurse

ce ar putea fi irosite in lipsa instrumentului pe care ti-l oferim si care contorizeaza parametrii de calitate pentru care platesti serviciile de internet. In acest fel acorzi prioritate traficului ce aduce profit si valoare business-ului tau

Lucrezi in siguranta,

lipsit de stresul care ameninta pierderi cauzate de intreruperi inopinate de retea si te poti baza pe verificarile noastre riguroase

Sincronizarea

nevoilor reale pe care ti le indicam, in ceea ce priveste capacitatea retelei locale si tendinta de a inregistra cresteri inutile si prin urmare costuri suplimentare.

Controlul accesului

Poti aplica o schema de acces limitata la paginile utile si strict necesare, optimizand in acest fel randamentul si eficienta angajatilor si eliminand totodata riscul ca acestia sa iroseasca timpul destinat sarcinilor atribuite

Mobilitate sporita si adaptare

Angajatii tai pot opta fie pentru reteaua prin cablu, pentru un acces la internet in deplina siguranta si la o viteza mare, fie pentru varianta wireless, favorizandu-le astfel mobilitatea, in functie de nevoia individuala

Beneficii si avantaje extra:

Indicatii precise si ponturi

pe care expertii nostri ti le ofera pentru a putea intreprinde o activitate avantajata de suportul de specialitate

Prioritate

in solutionarea eventualelor intreruperi sau avarii ale retelei

Optimizarea functionalitatii retelei

in vederea obtinerii unei inalte performante de functionare

Securizarea riguroasa a retelei wireless

dupa standardele cele mai inalte si protectia maxima garantata

Efectuarea reglajelor necesare

pentru a optine o functionalitate optima

Urmarirea indicatiilor si a politicilor

cu privire la accesul limitat, potrivit adresei unice a placii de retea

Informarea urgenta

in situatii exceptionale de avarii generale si procedarea in vederea remedierii acestora

Preluarea unor situatii

care necesita colaborare cu compania ce a realizat executia

Monitorizare riguroasa in situatiile vulnerabile

si monitorizare ulterioara remedierii acestora pentru a ne asigura de stabilitatea redobandita

Atentie sporita asupra situatiilor de risc

ce pot indica deficiente de semnal sau o scadere a performantei